16 Ağustos 2012 Perşembe

BEBEĞİNİZİN KENDİ BAŞINA YEMEYE ÇALIŞMASINA İZİN VERİN

 
Bebeklerimiz 8. aydan itibaren kendilerinin daha fazla farkına varıyorlar ve kendi kararlarını vermeye bile başlıyorlar. Bu dönem anne ile bebek arasında çekişmenin başladığı bir
zaman, özellikle de yemek konusunda. Bu dönemden itibaren bebeğe kendini tanıması , öğrenmesi ve gelişmesi için fırsat vermek gerekir. Bu dönemde, özellikle yemek konusunda ki zıtlaşma en çok o zaman yaşanır, uygulayabileceğiniz bazı metodlar var.

Bebekler ilk başlarda taklit ederek öğrenirler, sofrada bize bakarak nasıl çiğnediğimizi, çatal ve kaşığı hareket ettirişimizi izlerler ve kaydederler. Bebeğinizi yemek masasına sizinle beraber oturtmaya çalışın, elbette bebek ile yemek yemek çok kolay olmayabilir.

Patatesleri masada ezmek, yoğurdu avuçlamak, muzu üzerine sürmek, bebek krakerlerini elinde sıkarak kırmak, sizin için ne kadar kötü bir görüntü olursa olsun bebeğiniz için yeni deneyimler demektir. Bebeğiniz yemeklerin cazip fiziksel özelliklerini tamamen öğrenene kadar
kağıt havlu kullanmaya hazırlıklı olun ve aşağıdaki yöntemleri deneyin.

Örtü Kullanmak: Yemek yenen yerin altına örtü serin. Bebeğinize önlük giydirin, yalnız bununla kendini rahat hissetmeli. Kollarını dirseklerine kadar sıyırın, böylece buradan yukarısı nispeten temiz ve kuru kalır.

İstenmeyen Hareketlere Engel Olmak: Bebeğinize yemeğini kolayca dökülecek düz tabaklardan ziyade kase ile verin. Yada yemeğini direkt olarak mama sandalyesinin tepsisine koyun. Vantuzlu kase kullanmakta iyi bir yöntemdir ve düz zeminlerde bayağı işe yarar. Dökülmeleri en aza indirmek için meyve sularını kapağında küçük ağızlığı olan kupalarda verebilirsiniz. Bir defa da birden fazla kase ve bir kasede 2-3 kaşıktan fazla yemek vermeyin. Çünkü bebekler çok fazla seçenekten bunalabilir ve yemek yemek yerine oyun oynama yoluna giderler.

Sakin Davranın: Bebekler doğuştan oyuncudur. Eğer masada yaptıklarına gülerseniz, onu aynısından daha fazla yapmaya cesaretlendirirsiniz. Aynı zamanda eleştiriyi de sevmezler ve dur, yapma gibi sözler onların hareketlerini kontrol etmeye yaramaz, arttırmalarına sebep olur. En iyisi böyle basit durumlarda yorum yapmamaktır. Tabii eğer bebeğiniz kaşık yada eliyle birkaç lokma alırsa onu cesaretlendirin.

Kaşığa Alıştırmak: Hava da sallamaktan başka birşey yapmasa da, yemek yemek için diğer elini kullansada sürekli olarak kaşığı eline verin.

İyi Bir Örnek Olun: Eğer siz masada elinizle yer, ağzınız doluyken konuşur, sormadan yemeklere atlar, ağzınız açık olarak çiğnerseniz, bebeğiniz sizin umduğunuzdan çok daha farklı alışkanlıklar kazanır, yani düzgün sofra kurallarına pek uyamaz.

Ne Zaman Ateşkes İlan Edeceğinizi Bilmelisiniz: Bebeğin, yemekle oynamaya harcadığı vakit açıkça yemek yemek için harcadığı vakti geçiyorsa, yemeği bitirmenin vakti gelmiştir. Masayı temizlyin ve bebeği mama sandalyesinden kaldırın. Eğer bunu protesto ederse bir oyuncak veya oyunla dikkatini dağıtın.

Bebeğinizi sofrada birlikte yemeye alıştırıken, her koltuğa, sandalyeye kolayca monte edilebilen Minui Handysitt mama sandalyesi kullanmanın avantajlarını yaşayın. Bebeğiniz, diğer aile üyeleriyle birlikte masada oturup, bir birey olarak bu keyfe dahil olduğunu hissetsin. Üstelik her zaman, her yerde.

2,5 kilodan ağır olmayan bu mama sandalyesi, kolayca taşınabilme özelliği sayesinde gezi ya da seyehatlerde de rahatlıkla kullanılabilmektedir. Taşınabilir bir koltuk olarak Danimarka’da dizayn edilen bu mama sandalyesi, yüksek kaliteli malzeme kullanılarak üretilmiştir. Her türlü sandalyeye kolayca takılabilme özelliğiyle, çocuğunuz için güvenli, sizin için ise pratik geçici bir mama sandalyesine dönüşmektedir. Kullanılmadığı zamanlarda, kolayca katlanarak, fazla yer kaplamadan kaldırılabilir.



Bir Handysitt koltuğu alırken, seçebileceğiniz 3 farklı emniyet sistemiyle karşılaşacaksınız. Bunlar: 3 nokta emniyet kemeri sistemi, 5 nokta emniyet kemeri sistemi ve güvenlik bariyeridir. Her üç seçeneğin kolayca takılıp, sökülebilmesi koltuğun işlevselliğini arttırmaktadır. Güvenlik bariyerinin kullanımı 6 aydan 5 yaşa kadar olan çocuklar için uygundur, ki bu da alıcıya uzun vadeli bir kullanım süreci sağlar.

Emniyet kemeri ya da bariyer tercihi tamamen kişisel seçiminize kalmıştır ve deneyimlerimize dayanarak, bu seçimlerin çoğunlukla kültürel koşullara göre değiştiğini söyleyebiliriz. Yine ihtiyaca bağlı olarak, 3 nokta emniyet kemeri ve 5 nokta emniyet kemeri ayrıca satın alınabilir ve çocuğunuzun gelişimine göre kullanılabilir.

http://www.bebekesya.com/level9_cms/index.php?mid=00080007&skategorie=19&srubrikid=43&sno=BE-FSC2201


 


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızdan dolayı teşekkür ederiz